Lahringen

Het appartement

Het appartement Lahringen maakt deel uit van het appartementencomplex Eureka. Eureka is een begrip op Vlieland. Het oorspronkelijke gebouw was voorheen De Leeuwarder Gezondheidskolonie bedoeld voor “bleekneusjes” uit de stad. Het grote witte houten gebouw is gesloopt en in 1992 is er een nieuw Eureka gebouwd. Het complex bestaat uit 2-persoons, 3-persoons en 4-persoonsappartementen. Eureka is prachtig gelegen in het bos tussen Noordzee en Waddenzee op slecht 300 meter van het dorp en 600 meter van het Noordzeestrand.

Voor ons heeft Vlieland en Lahringen (de naam van de stad Harlingen in de Anton Wachter-serie van de schrijver Simon Vestdijk) een wel zeer bijzondere betekenis. Niet alleen is Lahringen onze geboortestad maar ook de havenstad die Vlieland met het vasteland verbindt.

Vlieland is het eiland waar wij vroeger veel verbleven en waar we nog steeds met veel plezier naar toe gaan. Lahringen en Vlieland roept bij ons plezierige emotie op voor een aangenaam verblijf.

Margriet Kampen-Teensma
Jeppe Teensma

''Mijn wonderschone eiland, van bos en zee en strand. ik heb voor heel mijn leven, mijn hart aan u verpand''

Lahringen Appartement op Vlieland
Keuken

Lahringen

Begane grond

Woonkamer

Nadat je de sleutel hebt gehaald bij het VVV kom je het appartement binnen en je bevindt je direct in de keuken/woonkamer. Voel je welkom in Lahringen en zet je zorgen even opzij zo lang je hier bent. De woonkamer is klein maar zeer comfortabel ingericht met uitzicht op het terras en het omringende bos. In de woonkamer is een bank, een eettafel met 2 stoelen en een tv-meubel met radio en cd-speler, dvd en tv. In het tv-meubel zijn allerlei spelletjes/dvd’s te vinden voor een gezellige avond. De aankleding van het appartement is modern met hier en daar een vleugje nostalgie met schilderijtjes van de Vlielander schilder Bloem. Alle Nederlandse en heel veel buitenlandse zenders zijn te ontvangen op de tv en niet te vergeten…we hebben een uitstekende en WiFi-verbinding.

keuken

De keuken bevindt zich direct bij binnenkomst. Een vierpits-gasstel, een koelkast met vriesdeel, magnetron en oventje, verschillende types koffiezetapparaten (filter, cafétiere en senseo), pannen, bestek en servies en uiteraard wijnglazen voor een heerlijke zonsondergang ontbreken niet. Ben je niet van plan te koken; Vlieland heeft de grootste restaurantdichtheid van Nederland. Voor elke smaak en beurs is er wel iets te vinden. Mocht je toch zelf koken dan heb je vanuit de keuken direct contact met de woonkamer.

Lahringen

Het terras

Terras in de zon

Vanuit de woonkamer stap je direct op het terras en bevindt zich op het zuidwesten. Je hebt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat het zonnetje op het terras. Twee comfortabele ligstoelen en 2 tuinstoelen met tafeltje maken het terras tot een aangenaam “place to be”. Heb je even genoeg van de zon dan draai je het zonnescherm naar beneden. Aangezien de meest gasten voor de rust komen wordt ook van onze gasten verwacht op het terras rekening te houden met de buren. Oh ja, en kijk ’s avonds vooral eens naar buiten en ervaar de echte duisternis. Hier is geen lichtvervuiling maar een heldere sterrennacht en de donkerte van de nacht.

IMG_0317

Bekijk de beschikbaarheid

Souterrain

Slaapkamer

De slaapkamer bevindt zich in het souterrain en is verrassend ruim. Een draaitrap verbindt de begane grond met het souterrain. Twee boxspring-bedden die aan elkaar vast of los van elkaar te koppelen zijn zorgen ervoor dat je een heerlijke nachtrust hebt. Een wandtafeltje met twee stoelen met daarboven een groot raam dat zorgt voor daglicht en frisse lucht. Een grote spiegel, een hangkast voor kleding en een boekenkast met veel interessante (eiland)literatuur complementeren het vertrek. Twee nachtlampjes zorgen ervoor dat je nog een boek kan lezen zonder eventueel de ander te storen.

Bekijk de beschikbaarheid

Lahringen

Badkamer

Vanuit de slaapkamer stap je in de moderne recent verbouwde badkamer voorzien van inloopdouche, toilet en wastafel.

Na een dagje strand is het heerlijk douchen om het zeezout van je af te spoelen of op te warmen na een dagje wandelen in de winterkou.